Joulun tärkeimmästä päivästä lapsille on päästy ohitse niin nyt jaksaa kirjoittaa huonoja uutisia.

Eli 22.pvä käytiin pentujen ja Riemun kanssa Viitaniemen klinikalla jossa eläinlääkäri Päivi Kallioniemi tutki Riemulta silmät ja polvet, silmät muuten ok mutta toisessa silmässä oli ylimääräisiä karvoja ja polvet 0-0. Maailma jysähti sitten pentujen kohdalla, tytöt + kauluri uros peilattiin terveiksi MUTTA Katinkulta ja Kaunis mieli olivat: lievä CRD (ei kuulema olisi näkynyt enää aikuispeilauksessa) ja Kanssasi hyvä: lievä CRD toisessa silmässä ja toisessa coloboma. Eli molemmat vanhemmat ovat luultavimminkin geneettisesti CEA kantajia. Molemmat ovat sekä pentu että aikuispeilattu terveiksi.

Emä: VIIVI

Isä: SULO

Julkistan tiedon siinä toivossa että tulee julkiseen tietoo että tässä suvussa on ainakin CEA kantajia ja vielä suurella todennäköisyydellä, tälle kyseenomaiselle pentueelle anadunen tietokanta antoi CEA mahdollisuudeksi vain 4%, tieto lisää tuskaa sanotaan mutta se myös auttaa eteenpäin. Alkuvuodesta kaikista koiristani lähtee verinäytteet tutkittaviksi jolla luultavamminkin varmistuu että Viiville tuo kantajuus tulee äitinsä puolelta. ja kyllä olisihan ne kannattanut testauttaa ennen jalostus käyttöä, muta eipä tullut testattua ei, kun kuitenkin oli aika epätodennäköistä virallisia tietoja katsellessa.

Laitoin asiasta ilmoituksen myös rodun omalle foorumille. 

Toivon asian tiimoilta jos se jotakin enemmän riepoo kuin minua itseäni niin suoraa yhteydenottoa minulle, enemmin kuin paskanjauhantaa selän takana. mira.paananenATgmail.com