Eli Viivillähän ei ole tehty noita sisätöitä oikeastaan juuri lainkaan, ja nyt ajattelin että käydäänpä kokeilemassa mitenkä ne kantturat sisältä lypsypaikalta saataisiin takaisin pihaton puolelle. Lypsypaikkahan on aikalailla tuollainen normaalin parsinavetan pätkä mihin 6kantturaa tulee kerrallaan lypsylle,kylmäpihaton puolelta siis sisälle.

Tarkoituksena oli opettaa koiralle sisätilan tuoman ahtauden aiheuttamaa paineen sietokykyä sekä eläinten rauhallista liikuttamista poispäin ajona.

Laitoin Viiville valjaat ja narun jotta voin vahvistaa rauhallisesti käskyä siitä jarruttamalla sekä että navetan ovissa olisivat vielä karmit paikallaan tämänkin harjoituksen jälkeen.. Ja hyvin meni, pikkusen meinasi tuo sisätila pelottaa ensi alkuun mutta kun toinen satsi kun ajettiin pihalle niin ei enää läheskään yhtäpaljoa ja toisaalta ei eka kerrallakaan niiin paljoa ahistanut etteikö homma olisi tullut hoidettua. Kyllä oli taas ihana huomata mitenkä koira "herää henkiin" pikku homma mutta koira oli heti niin täpinöissään ja onnellinen että oksat pois, paimennushan on aina ollut Viiville se ykkösjuttu. Kaiken kaikkiaan homma hoitui oikein mallikkaasti vähän piti jarruttaa ja muutama nuori lehmä mitkä olivat vielä hiehoja viime kesänä niin asettivat koiralle haastetta mutta kyllä Viivillä riitti oikein mainiosti painetta saada nuo puskemista mallaavatkin pihalle ihan kivuttomasti ja reippaan rauhallisesti.

Taisipa taas tulla kaikkea muuta kuin selkokielistä tekstiä mutta yrittäkää ottaa selvää.

Illalla oli harrastuskoira jaoksen uusi kokous, ja eipä juurikaan ollut onnistuneempi kuin viimekertakaan. Sen jälkee houkuttelin siskoni ulkoiluttamaan minua tuonne paikalliseen yöelämään sen takia että...