Okei! Katsotaas onnistuuko tämä tällaiselta immeiseltä jonka atk-taidot ovat vähintäänkin kyseen alaiset..

Eli tarkoituksena olisi pitää ikäänkuin päiväkirjaa, meillä kun tunnetusti aina silloin tällöin sattuu ja tapahtuu!Pääpaino tosin olisi tarkoituksena olla tuo pienen shelttineidon eli Riemun kasvussa AVA:ksi sehän on tietysti tähtäimessä, hmm.. saapa nähdä.

                                392394.jpg

Yhteinen elommehan alkoi 13.1 kun kävin hakemassa hänet kotiin Elämäjärvelle Tuulalta (kennel Firabelle) Espoosta juuri kun tuo maaginen 7vkon ikä tuli täyteen. Koti matka meni ihan mukavasti, vähän vinkumista n.2min sen jälkeen kun oltiin matkaan lähdetty ja sitten ei enää mitään metelöintiä. Heinolassa totesin että tuulilasin pesuneste loppui eli ei kun seuraavalle huoltsikalle parkkiin, kerkesin jo ajatella että nyt joudun sotkemaan sormet mutta kuin tilauksesta huomasin heti pihassa että isi on täällä (asuu helsingissä) oli kuulema päiväseltään ollut jyväskylässä käymässä ja kuin huomaamatta iskä täytti pesuneste säiliöni ja totesi vähän aikaa Riemua syliteltyään että -Alahan mennä kun on noin pieni kyytiläinen, matkaakin kun on vielä paljon jäljellä! Kotona muut koirat ottivat Riemun ihan hyvin vastaa, Ronja (bc narttu 8v) oli sitä mieltä että ihana saako sen pussata hengiltä, on emo tyyppiä ei tosin rupea leikkimään vaan heiluttaa häntäänsä tyylillä, en minä ennää jaksa riehua, Kara (shelam narttu 7v) ihan kiva mutta jos pyydät leikkimään niin siihen en kyllä rupea. Pennulle (bc uros 4v) uusi pieni esiteltiin vasta parin päivän viiveellä tällä nuorella miehellä kun on kokoa ja energiaa vaikka muille jakaa ettei vain kovin säikäytä heti ensi alkuun mutta turha pelko oli, kerran nuuhkaisi että jaahas tyttö on mutta niin kovin pieni vielä että annetaanpa kasvaa ensin ennen kuin sitä voi koiraksi luokitella.

Eka viikon muistelisin menneen tuolla kaavalla, Riemu yritti houkutella Karaa leikkimään mutta heikoin tuloksin. Meidän ihmeisten kanssa leikittiinkin sitten koko rahan edestä, taisteluleikkejä ja palloilua, kuusen koriste pallo on muuten ollut ihan pop, sitä kun töniin niin se vaihtaa aina suuntaa milloin minnekin, ulkoilua ja sinne pissimistä harjoteltiinkin ahkarasti ja varmaan vielä muutama kk eteenpäinkin... Ehdollistaminen pispispis käskyynkin aloitettu ja nyt muuten jo rupeaa ihan selvästi yhdistämään nämä kaksi asiaa toisiinsa. 

Sitten tämän huushollin äiti siis minä muuten otin ja lähdinkin Kemiin agiliito kisoihin viikonlopuksi 20.-21.1 (tuli muuten hankittua kokemusta Pennun ja Viivin (apen bc narttu 3v) ;) ja Karalle 4stä startista 2X0 ) eli isäntä jäi pitämään huushollia pystyssä.Kotiudun sunnuntai iltana ja viikonlopun kooste oli lapset tapelleet keskenään normi määrän, Riemulle opetettu luoksetuloa ja istumista makkaralla ja oppii kuulema menemään vaikka pers edellä puuhun makkaran voimalla jos haluaa opettaa sekä opeteltu roikkumaan rätissä bc tyyliin. Iloisin yllätys tulikin siinä vaiheessa kun Kara tuli sisälle autosta, alkoi hillitön riehuminen Riemun kanssa siis Karahan ei ole ikinä koskaan milloinkaan suostunut riekkumaan kenenkään koiran kanssa.Tällähetkellä ko.riekkumista nämä kaksi harrastavat vähintään 5tuntia päivässä..

      392403.jpg 392407.jpg

23.1 Käytiin Riemun kanssa aamulla eläilääkärissä tutustumis käynnillä ostamassa matolääkkeet oli muuten painoa tyttösellä 2,5kg muuten tämäkin viikko sujui ilman mitään ihmeenpiä episodeja, Riemun kanssa opeteltiin luoksetuloja, istumisia, seisomista ja tietystikin aloiteltiin jo lelun kanssa "ohjaamisia" tulevaa agiliito uraa ajatellen.

27.1 Salme kävi pitämässä agi koulutusta, olin Viivin ja Pennun kanssa. Nyt kyllä Pennulle osui ja upposi!

28.1 Hevoset sitten tulivat langasta läpi kun piti tukkirekkaa säikähtää ja ei kun piti vanhojen miesten sitten ottaa ja käväistä 4tiellä, onneksi viipyivät siellä vain minuutin pari ja eivät aiheuttaneet kolaria tai juosseet muutenkaan auton alle! Aamupäivällä käytiin parin tunnin metsäreissu lasten ja koirien kanssa, paistettiin ihan makkarat nuotion ääressä, Riemukin löysi oman paikkansa nuotiolla Masin 1,3v  kainalosta.

                392399.jpg

29.1 Koiruudet kaikki saivat matolääkkeet

1.2 Tänään siis Riemun kanssa ohjausten opettelua lelulla ja luoksetuloja makkaralla, ulkona kun tämän seikkailijan korvat tahtovat olla koristeena eli pitää ruveta ottamaan makkaraa uloskin mukaan. Pojat "hankkivat" itselleen pelikieltoa viikon pleikkarille. Illalla käytiin Jukan  kanssa potkureilla Josi ja Masi kyydissä tunnin lenkillä koirien kanssa tosin Riemu jätettiin kotio, Pennulle joitakin reilun100m eteen lähetyksiä siinä sivussa pellon reunaa pitkin. Soitin illalla Ellulle jyväskylään tyylillä -Ei mitään asiaa. Sain muuten kuulla puhelimessa että normi koirat kuulema opetetaan pantaa ennen 1,5vuoden ikää.. Hmm.. mitähän lie tarkoitti en ihan ymmärtänyt ;) Ollaanhan me Riemunkin kanssa keretty käymään jo vaikka ja missä vaikkei pannasta olla kuultukaan. Olen siis ottanut sen mukaan joka paikka mihin vain se suinkin on ollut mahdollista ja ainakin melkein järkevää.

Yritän joku päivä opetella laittamaan noita kuvia tänne olisi Riemusta mm. uudessa villapaidassa sekä tuolta nuotiolta ainakin kuvat. On muuten todettu aika vaikeaksi saada nuo meidän kaikki koiruudet samaan kuvaan niin että se kuva olisi jokseenkin edes järkevä. 

392395.jpg