No niin, nyt on aika (toivottavasti) huokaista ja ruveta nauttimaan noista pienistä ja vähän isommastakin koiralapsesta, menneet 12 vuorokautta ovat olleet aikamoista vuoristorataa, varsinkin ensimmäiset 6vrk. No tässä tulee lyhennelmä tapahtumista.

19.8 Torstai

Riemu alkaa aamupäivällä petailemaan, ja ei tietenkään minnekään muuallekaan kuin meijän sänkyyn ;) Pikkuhiljaa tahti kiihtyy ja läähättelykin alkaa olemaan jo aika mallikasta silloin saan sen houkuteltua pentulaatikkoon ja sitten se jo kelpaakin.

  • 1 pentu, klo 20.45 soopeli narttu, "Koko kaulus" 154g
  • 2 pentu, klo 20.55 soopeli narttu, "Tippaniska" 181g
  • 3 pentu, klo 21.30 soopeli narttu, "Kaulus, tummempi" 150g
  • 4 pentu, klo 21.50 trikki narttu, "Trikki" 172g

Oikein ripeä ja mallikas syntyminen oli pienillä, ketään ei tarvinnut avustaa ja muutoinkin "kuin oppikirjasta". Ainut oli että piti pitää sormia jälkeisten ja pennun välissä että Riemu suostui napanuorat jättämään olisi kovin ronskisti muutoin ehkä putsannut nahkaa myöten.. Annoin syödä kolmet jälkeiset ja neljännet otin pois. Riemu rupesi heti hoitamaan pentujaan oikein mallikkaasti ja suurella antaumuksella. Voi kuinka helposti kaikki sujuikaan, näin luulin...

20.8 Perjantai

Hmm.. Pentujen painot tippuvat, ovat tosi napakoita ja tomeria, eikä ole kuulunut mitään ylimääräisiä kitinöitäkään. Soitan kuitenkin illalla eläinlääkärille "Mutu" tuntuman takia. Kerron että pennut ovat 1vrk, ja painot laskevat, maitoakin tuntuisi olevan aika vähän. Mutta kyllä, kaikki osapuolet ovat ihan rauhallisia pentulaatikossa. Ohje oli että seuraillaan seuraavaan päivään, nyt ainakin.

  1. 147g
  2. 176g
  3. 138g
  4. 163g

21.8 Lauantai

Aamusta jo soitto eläinlääkärille, tilanne edelleen huonompaan päin, painot laskevat, Riemulle noussut kuume ja maitoa ei tunnu oikein olevan. Pennut ovat kyllä napakoita eivätkä kilju nälkäänsä. Samantien lähdin eläinlääkärille hakemaan Riemulle lääkkeitä, kipulääke piikkinä suoraan nahan alle (vaikutus 24h), oksitosiinia muutama piikillinen ohje kokeille 0.25ml annoksella jos maitoa tulisi helpommin ja jos ei auta niin sitten 0,5ml annoksella. sekä antibiootti kuuri

Päivällä soitan varuiksi siskolleni Ouluun, osta mulle koiranmaidon vastiketta ja laita se ekassa mahdollisessa linkissä tulemaan tänne. Kiitos vaan Sini & Olli sekä se ihana linkkikuski joka suostui pussin ottamaan tuotavaksi vaikkei rahtipäivä ollutkaan.

Illalla soitan taas eläinlääkärille, maitoa tuntuisi tulevan aina hetken oksitosiini piikin jälkeen ja kuumetta edelleen liki 41C,. Ohjeena että pistä loput kotona olevat oksitosiinit 1,5h välein 0,25ml annoksina, Riemulle ei voida enää antaa enempää kipulääkettä. Nyt olen jo vuorokauden punninnut pentuja ihan jo hysteerisen usein, pysyvät kuitenkin pirteinä ja napakoina.

  1. 143g
  2. 162g
  3. 127g
  4. 150g

22.8 Sunnuntai

Ja painot joko rupeavat pysymään samoina, tai tippuvat enää ihan vähän tai jopa karvan verran nousevat, tippuminen on siis saatu loppumaan, sisupussit pysyvät napakoina, olen jo antanut niille nutri-plus geeliä. Soitan jälleen heti kukonlaulun aikaan eläinlääkärille ja samointein lähden hakemaan sieltä koko pullollisen oksitosiinia ja kasan neuloja. Nyt jatketaan sitten niin että pistetään joka 1,5h välein 0,25ml niin kauan että maitoa joko rupeaa selvästi tulemaan enemmän tai että kuume laskee.

Hysteria rupeaa jo iskemään, mitä tekisin seuraavaksi, mikä olisi paras vaihtoehto? Hupin omistajalla olisi havannankoiralla pentuja ja osan tai kaikki näistä saisi viedä sinne kasvamaan. Kiitos muuten ihanasta tarjouksesta hädän hetkellä! Eläinlääkäri on kuitenkin sitä mieltä että antiobioottien pitäisi ruveta jo puremaan ja sitten ehkä maitoakin tulisi, ja kun pennut ovat kuitenkin olosuhteet huomioiden napakoita. Soitan jo ystävillekin joilla on yhteyksiä eläinlääkäreihin, ja naapuripitäjän päivystävälle lääkärillekin, ja oman mielenterveyden romahtaessa team Pahasilakalle, ja sieltähän tuli sitten heti metrisestä halosta minua ohtaa, lopeta tuo veivaaminen ja päätä mitä teet, niinkuin yleensäkin. Päätän ottaan vielä 24h jatkoajan tällä entisellä systeemillä, tarjoan pennuille vastiketta, ei kelpaa, laitan sitä kuitenkin tippakerrallaan suupielestä kun syövät Riemun tissiä, näin sain ehkä pari tippaa menemään per pentu.

Iltamassa soitan eläinlääkärille, voitteko kuvitella? Haen vielä kipulääke tabletteja Riemulle, kuume on sahannut koko päivän 39,2 - 39,5C kuvittelemme että antibiootti on ruvennut puremaan.

Yöllä tuntuu että Riemulla on taas sata astetta kuumetta, mittaan sen kuitenkin vasta aamulla.

  1. 145g
  2. 156g
  3. 127g
  4. 155g

23.8 Maanantai

Soitan aamulla eläinlääkärille, onneksi "omamme" on tullut takaisin pitkältä viikonloppu vapaalta. Selitän viikonlopun tapahtumat, olen asioinut oikein urakalla teidän sijaisen kanssa, tosin eri koiran takia kuin mitä alunperin kuvittelimme. Riemun kuume oli taas aamulla 39,9C eli antibiootti on ollut väärä ja lähden hakemaan uuden kuurin eri antibioottia, 10pvän kuurin. Kotiin tullesssa J sanoo heti että tuohan on nyt se sama kuuri kuin mitä Viivi sai epäiltyyn kohtutulehdukseensa, tämän olin jo itsekkin havainnut toivo alkaa heräämään ehkä tämä tästä..

En oikein muista enää mitä tähän päivään kuului, nutri-plussaa edelleen pennuille ja tarjoan vastiketta välillä josta kieltäydytään oikein pontevasti. Olo alkoi olemaan jo kohtuullisen yliväsyneen hervoton, jos mun huumorini on yleensäkin hieman alaarvoinen niin nyt se rupesi olemaan entistäkin huonompi. Odotan kuin kuuta nousevaa että Alma päättäisi tehdä pentunsa, siellä kun mitä luultavamminkin olisi ainakin riittävä ellei jopa runsas maitobaari pienillekin.

Illalla Alma rupeaa välillä vähän petailemaan mutta asettuu kuitenkin nukkumaan toisin kuin minä.. Pentujen painot karvan verran nousussa.

  1. 151g
  2. 160g
  3. 131g
  4. 160g

24.8 Tiistai

Alma petailee ja touhottaa aamupäivästä alkaen. Soitan eläinlääkärille "varoituksen" jäämme seurailemaan tilanteen kehittymistä. Olimme sopineet viimeviikolla että Alma saa 30min yrittää itse "työntää" pentua ulos ja jos ei tule niin sitten leikataan pikana. Tämä siksi että sen edellinen pentuminen sujui oikein mallikkaasti ja olisi ihan mahdollista että tämä yksikin tulisi ongelmitta.

Klo 17 Soitan eläinlääkärille, että nyt täällä vain nukutaan, homma loppui vähän kuin kesken. Lähden näyttämään Almaa vastaanotolle ultralla katsotaan että pentunen näyttäisi voivan oikein hyvin, on edelleen tulossa peppuedellä maailmaan, ja ell kokeilee että paikat ovat kyllä jo auenneet, päätämme kokeilla pistoksella jatkaa synnytystä. Lähdemme kotiin jos vaikka jotain.. Ja ell lähtee omaan kotiinsa syömään. Sovimme että tapaamme illemmalla ´vastaanotolla jos mitään ei rupea tapahtumaan (olisi kyllä jo päivystys siirtynyt kinnulaan ja mein lääkärin vapaa ilta) No sitten ell soittaa minulle, kerrankin näin päin ;) Joo, eipä täällä oikein mitään tapahdu, treffit 15min päästä vastaanotolla. J lähtee Alman kanssa, minä jään kotiin ajattelin ettei minusta ehkä juuri nyt ole "leikkausavustajaksi". Alma keisarileikataan, tuloksena oikein ponteva tyttönen 380g. Valvon koko yön seuraillen Alman heräämistä jne. rupeaa heti hoitamaan lastaan. Ell muuten soitti heti leikkauksen jälkeen että hyvin meni ja mitäs lääkkeitä sulla olikaan jo siellä kotona että mitä laitetaan lisää mukaan. Almakin saa sitten seuraavana päivänä varuiksi 0,1ml oksitosiinia. Sekä huomisesta alkaen 5pv antibiootti kuuri + kipulääkettä tarvittaessa.

  1. 152g
  2. 159g
  3. 136g
  4. 179g

25.8 Keskiviikko

Riemulta ei edelleenkään tunnu tulevan kovin paljoa maitoa, kuume on onneksi laskenut. Vien pentuja vuorotellen Alma-tädin maitobaariin harjoittelemaan hiukan isommasta hanasta juomista.. Alma ottaa pienet tulokkaat oikein hyvin vastaan. Illalla totean että olen pitänyt "vääriä" pentuja enemmän Almalla siis niitä pienempiä, olisi tietysti ollut järkevämpää pitää siellä niitä isompia jotka ovat voimakkaampia imemään "paloletkusta" kun ovat "pilliin" tottuneet. Illalla vielä lypsän pentujen kaverina ja varmistan punnitsemalla että kaikki saavat annokset Alman ternimaitoa.

Puolilta öin laitan kaikki Riemun pennut takaisin Riemulle, tuntuu että nyt kun laitan silmät kiinni niin ne eivät kyllä ihan heti aukea uudestaan, tarvitsen unta! J olikin valvonut sitten klo 3 asti ja käyttänyt pieniä välillä Alman luona ruokailemassa.

  1. 153g
  2. 180g
  3. 142g
  4. 193g
  5. Alman "Mega" 388g

26.8 Torstai

Herään 5.30, voi että on pirteä olo kun on saanut nukkua huimat 5,5h!! Ja täytyy kyllä myöntää että täysin vinttipimeänä olotilassa. Käytän pentuja Alma- tädillä syömässä ja jätän sinne kaksi kokonaan "Tippaniskan ja Trikin"  ja kaksi kauluria on Riemulla itsellään. Sen kummempaa tramatiikkaa ei tähän päivään kuulukkaan.

  1. 185g
  2. 208g
  3. 168g
  4. 221g
  5. 433g

27.8 Perjantai

  1. 218g
  2. 231g
  3. 180g
  4. 253g
  5. 513g

28.8 Lauantai

  1. 227g
  2. 244g
  3. 201g
  4. 289g
  5. 570g

Tuntuu ettei tämäkään "pentujako" ole vielä se paras, siirrän Riemulta vielä "Leveä kauluri (1.)" Almalle, sillä kyllä riittää maito vaikka pataljoonalle tälläisia kirppuja. Toivottavasti tämä auttaa että kasvaisivat yhtä tasaisesti. Alma katsoi vain sen näköisenä että -Mistä näitä pentuja oikein sataa? Ja rupeaa hoitamaan uusintakin tulokasta.

29.8 Sunnuntai

Kyllä nyt näyttäisi siltä että Riemu saa kuitenkin ihan itse ja koko päiväisesti hoitaa tuota yhtä pentua, sille on riittävästi maitoa. Olen niin onnellinen ettei tarvinnut kaikkia sen lapsia "ryöstää" kun hoitaa niin hyvin.

  1. 238g
  2. 281g
  3. 226g
  4. 323g
  5. En punninnut, oli liian pieni vuoka puntarissa ;)

30.8 Maanantai

Ehkä tämä tästä iloksi muuttuu, pieniähän nuo ovat ikäisekseen, mutta tomeria ja hengissä. En usko että näissä pennuissa itsessään on sen kummempaa vikaa (tai olisivat jo luovuttaneet)  vaan Riemun maitopula joka taas luultavimminkin johtui tuosta kuumeilusta on tähän syynä. Onneksi kuitenkin tuli toteutettua tuo hullu idea astuttaa kaksi koiraa liki samana päivänä, ja onneksi Alma odotti vain yhtä, alma-tädin maitobaari pelasti tässä paljon. Onneksi olen myöskin niin pessimisti että varaudun pahimpaan joten J oli "isyyslomalla" 19. - 29.8 juurikin näiden odotettujen pentumisten takia. Jaksoi hyvin kuunnella, katsella ja auttaa tarvittaessa ja hoiti lapset kokonaan sain itse keskittyä pentuihin ja niiden mammoihin tosin siinäkin auttoi aina tarvittaessa. Lapsetkin tekivät kukin oman osansa Niko on koko tämän ajan hoitanut hoitolassa majailevat löytökissat ilman suurempia mutinoita, tai hoitanut tuota ihmisvauvaa jos koiravauvat ovat tarvinneet avukseen useampaa kuin kahta kättä ja pienemmät auttaneet kukin siinä missä pystyvät ja yrittivät ainakin olla tappelematta keskenään ;) Aika hyvä perhe mulla kyllä on =) ja ystävät jotka ovat jaksaneet kuunnella ja neuvoa, sekä tarvittaessa kalauttaneet sillä koivuhalolla linjoja pitkin ;)

  1. 258g
  2. 316g
  3. 250g
  4. 363
  5. 695g (aamu paino, muilla ilta)

Alma pennun nimen jo taidan tietääkin, siitä taitaa tulla Keskelt Korpee Pelasti Pienet tms. ja näistä shelteistä taitaa tulla jonkin sortin sisupusseja ;)

Jotta näin tällä kertaa katsotaan mitä tuleva tuo tullessaan, toivottavasti nyt vain hyviä tuulia.

Lisään tähän kuvia tänään tai huomenna tai joku päivä, samoten voi olla että lisäilen vielä tuonne tekstiin lisäyksiä jos sellaisia tulee mieleen.

Niin ja Viivin poika "Roope" oli käynyt lonkka ja kyynärpää kuvissa B/B ja 0-0, aika yees.