Positiivinen blogin päivitys =)

A) Männä viikolla Kelmi 6kk, kävi katsastamassa lampaat ja näytti ihan kivalta, selkeästi pienessä päässä oli kohtuullisen suuria ajatuksia ;) Jatketaan sen kanssa harjoituksia joku päivä, ihan hauska nähdä mitä siitä tulee =)

B) Oulun näyttelyssä oli lauantaina mielenkiintoista...

http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/29i7c+harrastaminen-on-mukavaa-nayttelypaikka.html

Mutta eipä tuo meitä haitannut (Tuija: Minä opin jotain toukokuun agikisoista, mulla oli kumpparit jne. vermeet matkassa :), ei trimmaamattomat tassukarvatkaan kiinnittäneet huomiota, tuomari ei tykännyt Pennusta lainkaan, oli -Hentoluustoinen... Ja eipä tuo pystykorvamallisesti kannettu häntäkään asiaa auttanut.. Joten komia keltainen nauha oli kotiintuomisena. Almakaan ei ravannut juuri lainkaan, piti pohjaan sopivampana liikkumismuotona laukkaa ;) tästä huolimatta Eri ja vara-sert matkamuistoksi, tosin ruusuke jäi "pikkujonon" takia hakematta.

Tuomari Fernando Madeira Rodrigues, Portugali

Pentu T = Keltainen nauha =)

Pään ilme ei tyypillinen. Hyvin lyhyt kaula. Hieman kapea edestä ja liian suora olkapäistä. Hyvä ylälinja mutta raskas kroppa. Liikkeessä häntä liian korkea. Hyvät takakulmaukset. Liian kevyt luusto runkoon nähden...

Alma ERI = Vaaleanpunainen, PN3, VARA-SERT

Hyvä pää, hyvä niska kokoon nähden. Hieman lyhyt olkavarsi, mikä tekee pituus-korkeus-mittasuhteet "huonoksi. Selkälinja hieman karkea takaa. Hyvä häntä. Hyvät takakulmaukset. Hyvä turkki. Täytyy parantaa liikkeitä.

C) Näyttelyn jälkeen kävin Pennun pentua "Oulun Wenla" katsomassa, olipa ihana, topakka paketti!! Jumitui sinne suustani niin hyvin kiinni että liekköhän huolivat uudestaan kylään ? ;) Oli kyllä kiva nähdä lapsukaista ja sen isäntä väkeä.

D) Oulun näyttely sunnuntai... Grrr.. Märkyydelle ei mitään voi mutta.. Miksi ekana paikalle tuleet saavat parkkeerata mahdollisimman kauaksi kehästään ja sitten myöhemmin tulijat ohjataan lähelle kehiä parkkiin.. Eikö yleensä ekat pääse lähelle ja myöhemmin tulleet joudu kauemmaksi.. Tämä "hiukan" otti aivoon kun hyvissä ajoin olin paikalla jotta saan auton hyvään paikkaan parkkiin.. Mutta jos märkyys ja pitkähkö matka kehään tavaroita retuuttaen (ja ehken muutama suomalainen sivistyssana suusta lipsahtaen..) on edellytys sille että koirat on  a) Pentu oli vuorokaudessa kasvanut raskasluustoiseksi ja sai Eh:n (Siis tästä ollaan tyytyväisiä)  b) Almalle taas Eri ja se haaveilemani SERT (eka ihku aito tuollainen tähän talouteen milloinkaan) Niin voin suojuosta ja raahata tavaroita kosteahkossa kelissä toistekkin.

Tuomari Maria Dekaristou, Kreikka

Pentu EH = punainen nauha

6-vuotias, hyvä koira. Tänään liian raskas. Hyvä pää, kiltti ilme ja valpas. Riittävä kaula. Suora ylälinja. Hyvä häntä. Syvä rintakehä. Raskas luusto, liian voimakkaasti kulmautunut takaa. Liikkuu terveesti.

Alma ERI = vaaleanpunainen nauha, PN2, SERT

Laadukas narttu. Erinomainen pää, suloinen ja valpas ilme. Vahva kuono. Voimakas kaula. Hyvä ylälinja, oikeat mittasuhteet hyvin tasapainoisessa rungossa. Erinomaisesti kehittynyt rinta. Hyvät kulmaukset, turkki ja väri. Liikkuu erittäin hyvin, hyvällä askelpituudella ja draivilla, maatavoittavalla askeleella.